Harry Mens is altijd al betrokken geweest bij de maatschappelijke veranderingen en is actief in de Nederlandse politiek. Met 23 jaar was Harry het jongste raadslid van de KVP, de Katholieke Volkspartij, de voorganger van het CDA. Vanuit zijn Rooms-katholieke opvoeding was dit geen verrassende keuze.
Harry heeft zich vaak ingezet voor de Nederlandse politiek en was een fervent aanhanger van de VVD. Ook heeft hij zich verkiesbaar opgesteld op de lijst van deze politieke partij en was hij een grote fan van Rita Verdonk, toen zij zich nog inzette voor de VVD.
Harry was daarnaast een persoonlijke vriend van Pim Fortuyn. Hij steunde diens overtuigingen en ontving hem meerdere keren in zijn programma ‘Business Class’. De heer Mens heeft Pim Fortuyn platform gegeven in zijn televisieprogramma en daardoor mede bijgedragen aan diens opkomst. De dag voor zijn dood was Pim Fortuyn nog te gast in ‘Business Class’ en dit is dan ook de laatste keer dat hij op de Nederlandse televisie optrad. Dit was een bijzondere uitzending voor Harry Mens. Ook na de dood van Pim Fortuyn heeft Harry aandacht besteed aan diens invloed op de Nederlandse politiek. Zo heeft hij in ‘Business Class’ een compilatie gemaakt van alle interviews die de politicus gegeven heeft in het programma en heeft hij in 2012 de vermoorde politicus herdacht met een speciaal een hem gewijde uitzending van ‘Business Class’. Ook heeft hij de naam Pim Fortuyn laten deponeren als merk, om te voorkomen dat anderen met de naam van zijn vermoorde vriend aan de haal gaan.
Harry zegt zelf over zijn politieke interesse: ‘Het politieke spel boeit me, ik lees iedere dag zes kranten’. Vanuit zijn interesse voor de politiek heeft hij naast ‘Business Class’ ook een ander politiek televisieprogramma gehad op de Nederlandse buis. Dit programma: ‘Breek de Week’, werd door Harry zelf voor de helft gefinancierd.
Harry heeft naast zijn politieke interesse en economische inzichten ook veel affiniteit met kunst en cultuur. Hiervoor zet hij zich dan ook graag in.
In 1991 heeft Harry Mens de bekende tenor Luciano Pavarotti naar Nederland. Hij wist met zijn overtuigingskracht de tenor te strikken voor een optreden in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. Een fantastisch concert wat bij velen in het geheugen gegrift staat, was het gevolg. Onder andere door de organisatie van dit concert maakte Harry Mens de opera toegankelijk voor vele Nederlanders. Harry en Pavarotti waren uiteindelijk goede bekenden en hij kwam dan ook vaak bij de succesvolle operazanger thuis.
Harry is een echte muziekliefhebber en heeft naast het concert van Luciano Pavarotti ook meerdere concerten georganiseerd van Paul Anka en Andrea Bocelli. Naast muziek is Harry Mens ook betrokken bij sport. Hij loopt zelf graag hard en traint voor halve marathons, maar draagt ook de golfsport een warm hart toe.
In 1985 sponsorde Harry golftoernooien waar ook bekende Amerikaanse golfers aan meegedaan hebben waaronder de bekende Amerikaanse golfer Payne Stewart, die helaas is overleden bij een vliegtuigongeluk. Daarnaast waren ook bekende spelers zoals Cal Vecchia en Benet Lange aanwezig bij de door Harry gesponsorde golftoernooien.